Da Vinci Impact Award uitgereikt tijdens Innovation Award ZHZ 2019

Innovation Award 2019

Da Vinci Impact Award uitgereikt tijdens Innovation Award ZHZ 2019

Posted by: HJ Media Groep Category: Geen categorie Comments: 0

Naast de uitreiking van de Innovation Award ZHZ, waren er op 22 mei 2019 ook prijzen voor studenten die een uitmuntende prestatie hebben geleverd. Zo werd er namens het Da Vinci College de Da Vinci Impact Award uitgereikt. De leerlingen verantwoordelijk voor Conceptstore Dordtstudent mochten de award in ontvangst nemen.


Da Vinci College is vanwege zijn betrokkenheid bij de regio en zijn strategische inzet op het verbinden van leren, ondernemen en innoveren, al zes jaar lang een betrokken partner van de Innovation Award ZHZ. Omdat het Da Vinci College ook zelf continu innoveert, is de Da Vinci Impact Award in het leven geroepen.

Vijf projecten van studenten uit iedere sector van het Da Vinci College én een AD-project (multidisciplinaire samenwerking mbo-hbo), waren dit jaar genomineerd voor de Award. Deze hebben allen impact op strategische thema’s van de regio, zoals de energietransitie, ‘slimmer’ wonen en werken (smart technology), hoogwaardige zorg en inclusiviteit.

De Da Vinci Impact Award ging uiteindelijk naar het team dat een winkel opzette dat louter Dordtse producten verkoopt: de Conceptstore Dordtstudent. Van het begin tot het eind deden ze alles zelf: de inrichting van de winkel, het selecteren en inkopen van de producten, de marketing en de boekhouding. Alle winst die is geboekt met dit concept wordt geschonken aan een goed doel. Thomas Bosman, Sean Robart en Senne Marres namen blij verrast de prijs namens het team in ontvangst.

Andere projecten waaraan dit jaar gewerkt is, zijn: de oprichting van een zomercamping, onderwijs brengen naar de praktijk, het maken van een circulair ontwerp voor een voormalige scheepwerf en het bedenken van een ontwerp om een thuisaansluiting op het warmtenet mogelijk te maken. De jury bestond dit jaar uit Agnes Klaren, bestuurder bij zorginstelling De Lange Wei, Roelf Polman, directievoorzitter bij Rabobank Merwestroom en Jaap van Oord DGA en medeoprichter van Fourtop ICT.

Privacy statement

Welkom op onze site! Wij verzamelen verschillende soorten gegevens op onze website om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten uw wensen en eisen.

Privacy statement | Sluiten
Instellingen