En de winnaar is…. BFT Transport

Innovation Award 2016

En de winnaar is…. BFT Transport

Posted by: HJ Media Groep Category: Geen categorie Comments: 0

Tot het laatste moment bleef het spannend, maar uiteindelijk ging de felbegeerde prijs naar BFT Transport.  Met het winnen van de Innovatie Award neemt het bedrijf het stokje over van de voorgaande winnaars Holland Warmte en Cofano.

De innovatie betreft een speciale tanker die een slimme oplossing biedt op het gebied van dampverwerking van schepen.  Het schip, dat de naam Don Quichot meekreeg, kan met de Vaporsol Vaitec Gaswasinstallatie (Vaitec) ruim 98% van de kwalijke dampen recyclen op schepen. Een ware revolutie op het gebied van de volksgezondheid.

Keerpunt

Nadat de Bemanning van het bevrachtingskantoor van BFT Transport klaagde over hoofdpijn bij het ontgassen van de binnenvaarttankers was dat voor Marc Freriks en Bart Bruinsma van BFT het keerpunt om hier zelf een oplossing voor te vinden. Samen met partners Linthorst, HVR en Vaporsol kwamen zij met de Vaitec als oplossing om de luchtvervuiling tegen te gaan. De nieuwe regelgeving om de emissie van ontgassende schepen te reduceren tot aanvaardbare milieu- en gezondheidsnormen onderstreept dit. Momenteel zijn alternatieven dure traditionele systemen, ontgassen op zee of afvangen en verbranden op een locatie waar een schip naartoe moet varen. Dit is kostbaar, omdat het schip niet operationeel is zolang het onderweg is.

Winnen van de Innovatie Award grote verrassing voor BFT

Namens BFT Transport nam Michiel van Eijck de Innovatie Award in ontvangst. Voor hem en zijn collega’s is het een grote verrassing dat BFT zich een jaar lang het meest innovatieve bedrijf van de Drechtsteden mag noemen.

“Wij hadden niet gerekend dat BFT als winnaar uit de bus zou komen. Wij hebben binnen het bedrijf vooraf de nodige discussie gehad over de concurrentie en die was echt indrukwekkend.

Door onze handen ineen te slaan en via crowdfunding is het ons gelukt om de innovatie door te zetten. De prijs onderstreept alleen maar dat het de moeite waard was om drie jaar lang vol te houden.

Wij willen ons nu eerst operationeel bewijzen in de Rotterdamse haven, maar ik verwacht dat de aandacht die we genereren met het winnen van de Innovatie Award er zeker aan zal bijdragen om onze diensten ook elders aan te gaan bieden.”

Privacy statement

Welkom op onze site! Wij verzamelen verschillende soorten gegevens op onze website om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten uw wensen en eisen.

Privacy statement | Sluiten
Instellingen