Genomineerde Innovatie Award 2015

Logo Innovation Award

Genomineerde Innovatie Award 2015

Posted by: HJ Media Groep Category: Geen categorie Comments: 0

Livable

Livable biedt als leegstandbeheerder tijdelijke woonruimte aan studenten en starters (young potentials). In ruil hiervoor zetten de young potentials zich in voor het welzijn van bewoners, ondernemers en nonprofi t of overheidsinstellingen (zogenaamde buurtpartijen) in de wijk . Daarnaast worden diverse anti-kraak verhuurbare eenheden (vhe) beheerd in diverse steden en is er een groot aantal vhe dat regulier verhuurd wordt op basis van de Leegstandwet. Meer dan de helft van haar young potentials zet zich in als vrijwilliger in hun wijk. Innovatie Drechtsteden bestaat uit innovatieve gemeenten die aandacht hebben voor vernieuwing en vooruitgang.

De Innovatie Award Drechtsteden richt zich op het vernieuwen dan wel sterk verbeteren van producten of diensten; bij niet-technologische innovaties denkt men dan vooral aan vernieuwingen in de organisatie of samenwerking tussen organisaties. De ontwikkeling van het voormalig zorgcomplex de Thureborgh naar studentenhuisvesting voldoet daar perfect aan.

  • Dordrecht staat niet bekend als studentenstad. Toch is met name Dordrecht een uitstekende plek voor studenten om zich te vestigen, het is immers goed bereikbaar vanuit zowel Breda, Rotterdam en Tilburg waar grote kennisinstellingen gevestigd zijn.
  • De maatschappij verandert: er wordt meer verwacht van zowel burgers als ondernemers,
  • Studenten (in en rond Drechtsteden) zoeken betaalbare woningen dicht bij diverse voorzieningen in een bij voorkeur gezellige en uitdagende leefomgeving.

De sociale ondernemer Livable biedt een duurzame en innovatieve oplossing voor bovenstaande uitdagingen. Livable richt zich op maatschappelijk betrokken studenten en starters op de arbeidsmarkt (afgestudeerden). Livable heeft, samen met Stichting het Spectrum en de gemeente Dordrecht, de regio Drechtsteden een dienst bewezen door  de Thureborgh te redden van de slopershamer. Met de Campus Thureborgh als studentenhuisvesting krijgt de regio Drechtsteden in een keer een boost aan en van hoger opgeleide studenten. Door specifiek studenten te werven op de Maritieme sector, de Kunstsector (Dordrecht is kunstenaarsstad) en Ondernemerschap (Campus Thureborgh biedt ook plek aan start-ups voor ondernemers) vergroten deze studenten hun kans om in de regio Drechtsteden een (goede) baan te vinden. In breder economisch opzicht ligt Dordrecht binnen de invloedsfeer van Rotterdam, Moerdijk (Haven & Industrie) en Breda (Maintenance en Logistiek). Livable huisvest momenteel rond de 260 hoger opgeleide studenten en starters in Dordrecht. Gesprekken met vastgoedeigenaren in Sliedrecht en Zwijndrecht voor uitbreiding lopen momenteel. Er is een duidelijke vraag om ‘tijdelijke’ expats en starters op de arbeidsmarkt te huisvesten.

Hoe meer hoger opgeleiden in Drechtsteden wonen hoe aantrekkelijker het wordt voor kennisbedrijven om zich te vestigen in Dordrecht. Campus Thureborgh is naast de 148 woningen uitermate geschikt voor banenmarkten, workshops voor kennisinstellingen, bedrijfsruimten, deskundigheidsbevordering voor de maritieme- en technische sector, etc.

Is Drechtsteden klaar voor nog eens 500 young potentials?

Privacy statement

Welkom op onze site! Wij verzamelen verschillende soorten gegevens op onze website om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten uw wensen en eisen.

Privacy statement | Sluiten
Instellingen