Inspirerend en smakelijk partnerdiner Innovation Award ZHZ

Preview Innovation Award

Inspirerend en smakelijk partnerdiner Innovation Award ZHZ

Posted by: HJ Media Groep Category: Geen categorie Comments: 0

Al voor het zevende jaar zal de Innovation Award ZHZ worden uitgereikt aan een organisatie of een persoon die zich weet te onderscheiden op het gebied van innovatie, vernieuwing of verbetering van producten, processen of diensten in de regio Zuid-Holland Zuid. Traditiegetrouw vindt voorafgaand aan de uitreiking een partnerdiner plaats. Dit keer in restaurant De Heeren van Ambacht te Hendrik-Ido-Ambacht. Keynote spreker van die avond was Peter van Terwisga van Damen Shipyards Group die op inspirerende wijze een presentatie gaf over innovatie bij Damen Shipyards Group.

Het partnerdiner stond dit jaar gepland op maandag 17 februari jl in de sfeervolle bovenruimte van De Heeren van Ambacht. Samen met (potentiele) partners werd er teruggekeken op het afgelopen jaar en de nieuwe plannen voor 2020 besproken. Tussen de heerlijke gerechten door vertelde voorzitter Teun Muller de aanwezigen dat de uitreiking op 30 september 2020 plaats zal vinden op een nieuwe en inspirerende locatie; De Grote Kerk van Dordrecht. Want, aldus Muller, ook de organisatie van de Innovation Award ZHZ probeert continu te vernieuwen. Tevens gaf Muller het belang mee voor de genomineerden van de award en het behoud en aantrekken van (technische opgeleide) studenten voor de arbeidsmarkt in de regio. Daarnaast schonk hij aandacht aan de andere prijzen die er uitgereikt worden. De Amega Super Stageplaats, de Da Vinci Impact Award en de NexTecH Scholarship zijn onder andere in het leven geroepen om leren, ondernemen en innoveren met elkaar te verbinden.

Als het over innovatie gaat, daar weet Peter van Terwisga – directeur van de researchafdeling van Damen Shipyards Group – alles van. Hij nam de gasten mee in zijn verhaal over de ontwikkelingen van het scheepsvaartbedrijf. Van aqua culture tot deep sea mining en offshore wind. Tot slot nam Loco-burgemeester/wethouder André Flach van Hendrik Ido Ambacht en Vice-voorzitter Drechtstedenbestuur spontaan het woord. Hij had heugelijk nieuws over de €22,5 miljoen subsidie van het rijk voor onder andere onderwijs-arbeidsmarkt en innovatie in de regio Drechtsteden-Gorinchem. Dit onderstreept volgens Flach maar weer eens hoe belangrijk innovatie voor het bedrijfsleven in dit gebied is. De sprekers en de smakelijke gerechten gaven voldoende stof tot napraten wat tijdens het nagerecht en de koffie dan ook volop gedaan werd.

De organisatie mag zich inmiddels verheugen op een breed draagvlak van bedrijven, instellingen, lokale en regionale overheden. Zonder deze partners is het namelijk niet mogelijk om de Innovation Award ZHZ te realiseren.

Privacy statement

Welkom op onze site! Wij verzamelen verschillende soorten gegevens op onze website om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten uw wensen en eisen.

Privacy statement | Sluiten
Instellingen