Iv-Infra wint Innovation Award ZHZ 2017

Innovation Award 2017

Iv-Infra wint Innovation Award ZHZ 2017

Posted by: HJ Media Groep Category: Geen categorie Comments: 0

Tijdens een sfeervolle en feestelijke bijeenkomst in het Postillion Hotel Dordrecht op woensdag 14 juni vond de uitreiking van Innovation Award ZHZ 2017 plaats. De winnaar van deze prestigieuze prijs is Iv-Infra geworden.

Het bedrijf uit Sliedrecht verdient de prijs met een innovatieve proefbelasting, waarmee op een slimme manier het krachtenspel in een brugdek in kaart wordt gebracht. Dit scheelt tijd en geld. Daarnaast zorgt de innovatie voor minder verkeersoverlast en meer duurzaamheid. Want door de aantoonbaarheid van de belastbaarheid kan vervanging of renovatie langer worden uitgesteld.

Innovatie van grote waarde

Terwijl ruim 300 gasten genoten van een heerlijk diner ontving senior projectmanager Wouter van der Wiel van Iv-Infra de Innovation Award ZHZ 2017 uit handen van juryvoorzitter Kees Jan Mes. Volgens Mes was de jury onder de indruk van de innovatie vanwege het uitzonderlijk groot marktpotentieel. “De innovatie behoeft nauwelijks nog verdere ontwikkeling en is gereed voor een succesvolle introductie in de markt. Ondanks de ogenschijnlijke eenvoud is het een ontwikkeling van grote waarde.” Projectmanager Van der Wiel reageerde blij verrast op het winnen van de award. “Geweldig, deze prijs is een mooie bekroning voor het harde werken van ons team.”

MBO-prijzen en superstage

Naast de uitreiking van de Innovation Award zijn er in samenwerking met het Da Vinci College en Amega prijzen aan MBO-studenten uitgereikt. Als eerste werden Jeroen Bestebreur en Kimberly van Oudheusden in het zonnetje gezet. Deze studenten eindigden in de top 5 tijdens de vakwedstrijden Skills Heroes voor MBO-ers. Daarna was het de beurt aan Jeroen Meijers en Sharon van Emmerik om het podium te bestijgen en de DaVinci MBO-prijs in ontvangst te nemen. De excellente studenten hebben met hun bedrijf Nova Works aangetoond ondernemend te zijn en hebben tevens internationale ervaring opgedaan tijdens de Taitaja Skills Heroes wedstrijd in Helsinki. Als talentvolle leerling kreeg Rinse Klomp door Leen de Koning – directeur Amega Groep – een superstageplaats aangeboden bij Amega.

NexTech Scholarships

Tijdens de avond werden eveneens de NexTecH Scholarships door Bert Bult en André Boer uitgereikt. Elk jaar kent NexTecH vier Scholarships toe, elk ter waarde van jaarlijks € 2.100 gedurende een studieperiode van vier jaar. Ze zijn voor Havo- of VWO-scholieren die een profielwerkstuk hebben gemaakt op het gebied van techniek en het bestuur van NexTecH door middel van een motivatiebrief hebben overtuigd. De gelukkigen zijn Jelle Bezemer, Mike Spek, Anna Bakker, Tim Groeneweg, Lotte Vermeulen, Nadine Schellekens en Sanne van der Sluijs.

Stimuleren en uitdagen

De presentatie die avond was in handen van Cees Vingerling. Tussen de uitreikingen door vroeg hij een aantal aanwezigen waar in hun ogen innovatie voor staat. Erik Jan Ginjaar, directeur Postillion Hotel, is van mening dat innovatie het verschil kan maken tussen leiden en volgen. Trots vertelt hij dat het Postillion Hotel als eerste ter wereld met een innoverende spraakgestuurde kamer komt. Teun Muller, voorzitter van de Stichting Ondernemersprijzen Nederland, maakte van de gelegenheid gebruik de bedrijven uit de regio aan te moedigen innovatie nog beter zichtbaar te laten zijn. Volgens hem is het overleven mede afhankelijk van innoveren. Dit werd nog eens onderstreept door directievoorzitter van Rabobank Drechtsteden, Piet Hoogendoorn. “We mogen in de regio meer laten weten dat we er zijn en meer lef tonen. Bedrijven met mooie innovaties vinden dat vaak heel gewoon. Deze avond levert ook een bijdrage om ondernemers nog meer te stimuleren en uit te dagen.”

Netwerk

De winnaar van vorig jaar Marc Freriks van BFT Transport uit Zwijndrecht kijkt terug op een vruchtbaar jaar. “Als winnaar gaat er een netwerk voor je open. Kijk hoe en met wie je kunt samenwerken,” gaf hij als tip aan de winnaar van de Innovation Award ZHZ 2017 mee. Bas Ort van Zwartbol Advocaten zei tot slot de avond een succes te vinden, mede omdat jonge studenten een podium geboden werd. “De jeugd heeft de toekomst,” waren zijn woorden. Na de uitreikingen besteeg Pieter de Rijk het podium als Duitse professor Dr. Ing. Jens Reichenbach. De cabaretier die uitblinkt in het fenomeen van de zogenaamde ‘fake speech’ kreeg al snel de lachers op zijn hand met zijn speech over innovatie. Na het avondvullende programma was er een vervolg in de ontvangsthal van het hotel. Dit bood de gasten de gelegenheid om onder het genot van een “borrel” met wat lekkers nog na te praten over het geslaagde evenement en om te netwerken.

Privacy statement

Welkom op onze site! Wij verzamelen verschillende soorten gegevens op onze website om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten uw wensen en eisen.

Privacy statement | Sluiten
Instellingen