Netics wint Innovation Award ZHZ 2018

Innovation Award 2018

Netics wint Innovation Award ZHZ 2018

Posted by: HJ Media Groep Category: Geen categorie Comments: 0

De winnaar van de Innovation Award ZHZ 2018 is Netics – The Innovation Engineers. Dit werd bekend tijdens de lustrum uitreiking van de Innovation Award ZHZ op woensdag 6 juni bij het Van der Valk Hotel ARA in Zwijndrecht. Het bedrijf uit Alblasserdam ontving de prijs voor het bedenken van de GEOWALL®: een eenvoudige, goedkope, milieuvriendelijke en robuuste beschoeiing van lokaal beschikbare geperste baggerspecie. Het betreft een simpele techniek die ervoor zorgt dat lokaal beschikbare baggerspecie ter plekke kan worden omgezet in een constructief element van grond.

Erkenning

Bijna 250 aanwezigen waren getuigen van de feestelijke uitreiking van de Innovation Award ZHZ aan Hugo Ekkelenkamp en Eldert Besseling van Netics. De bedenkers van de GEOWALL® ontvingen de prestigieuze award uit handen van Edward Heerema van Allseas. Volgens de jury valt de prijs Netics te eer, omdat het bouwen met baggerspecie een innovatie met zowel een grote economische als maatschappelijke impact is. “De GEOWALL® is een business model gebaseerd op een vorm van circulaire economie waar prima geld mee te verdienen is,” aldus juryvoorzitter Kees Jan Mes. Hugo Ekkelenkamp en Eldert Besseling gaven aan trots te zijn op het winnen van de award. “Er waren zoveel goede inzendingen, dit hadden we echt niet verwacht. Met de prijs krijgen we nu ook erkenning vanuit de regio. Het gebied waar het allemaal begonnen is en waar het idee ontstaan is.”

Da Vinci College MBO-prijs en Amega Super Stageplaats

Behalve de uitreiking van de Innovation Award ZHZ waren er de avond ook prijzen voor MBO-studenten van het Da Vinci College die een uitmuntende prestatie op hun leerbedrijf hebben geleverd en werd de Amega Super Stageplaats uitgereikt. Ilirian Citaku is de winnaar van de MBO-prijs van het Da Vinci College. De tweedejaars student Bouwkunde liep stage bij Tekenplus in Gorinchem en viel op vanwege zijn ambitie zeer gedegen kennis. Een eervolle vermelding was er voor Wali Yaucombi en Sullaiman Jalloh. Raymond van Driel, eveneens student van het Da Vinci College, kreeg van Suzanne Kuiper (HR-directeur Amega groep) een Super Stageplaats aangeboden. De gedreven student krijgt de kans om tijdens zijn stage alle facetten van Amega te leren kennen.

NexTecH Scholarships

Tijdens het evenement werden eveneens de NexTecH Scholarships door Astrid Kee en Bert Bult uitgereikt. Elk jaar kent NexTecH Scholarships toe, elk ter waarde van € 8.400 gedurende een studieperiode van vier jaar. Ze zijn voor Havo- of VWO-scholieren die een profielwerkstuk hebben gemaakt op het gebied van techniek en het bestuur van NexTecH door middel van een motivatiebrief hebben overtuigd. De gelukkigen zijn Niels Burgers van het Insula College, Tristan Heijkoop van het Dalton College en Ewoud Cornelissen, Karlijn Peters en Niem Schneider van het Johan de Witt College, die de Scholarship delen.

Privacy statement

Welkom op onze site! Wij verzamelen verschillende soorten gegevens op onze website om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten uw wensen en eisen.

Privacy statement | Sluiten
Instellingen