NexTecH scholarships uitgereikt tijdens de Innovation Award ZHZ

Innovation Award 2019

NexTecH scholarships uitgereikt tijdens de Innovation Award ZHZ

Posted by: HJ Media Groep Category: Geen categorie Comments: 0

Studenten uit de Drechtsteden beloont met scholarship voor hoogstaand technisch profielwerkstuk

Naast de uitreiking van de Innovation Award ZHZ, waren er op 22 mei 2019 ook prijzen voor studenten die een uitmuntende prestatie hebben geleverd. Zo werden er namens NexTecH Scholarships uitgereikt. De jury gaf aan onder de indruk te zijn van de profielwerkstukken van de winnende talentvolle studenten.

Tijdens de Innovation Award ZHZ 2019 werden door Astrid Kee en Bert Bult de NexTecH Scholarships uitgereikt. NexTecH kent deze jaarlijks toe aan Havo- en VWO-scholieren die een profielwerkstuk hebben gemaakt met een sterke focus op techniek en hen weten te overtuigen middels een motivatiebrief. De scholarships, met ieder een waarde van € 8.400 (verdeeld over een studieperiode van vier jaar) worden beschikbaar gesteld aan gemotiveerde jongeren die kiezen voor een technische vervolgstudie.

Om de studenten op de scholarships te attenderen, worden ieder jaar pitches op de middelbare scholen gegeven door NexTecH. Het is mogelijk voor bedrijven om een scholarship te adopteren en aan te sluiten bij de pitches om zo hun bedrijf te presenteren. Het doel hiervan is om de jongeren te enthousiasmeren hun profielwerkstuk te gaan maken over een voor het bedrijf relevant onderwerp. Scheepswerf Slob heeft zich daarvoor in de persoon van Arjen Dekker als eerste gemeld.

De gelukkige winnaars dit jaar zijn:
-Caspar Paarlberg van het Insula College. Hij onderzocht de mogelijkheid om een verbrandingsmotor te optimaliseren en hem te laten lopen op een mengsel van lucht en benzinedampen.
-Nout Merkus van CSG De Lage Waard. Hij zette geluidsgolven middels een oscilloscoop om in visuele beelden.

-Thymen Woldhuis van het Dalton College. Hij ging op zoek naar het antwoord op de vraag: hoe dicht kun je kernfusie bereiken met basismaterialen
-Adeline Visser van het Dalton College. Zij richtte zich op de vasculaire toediening van geneesmiddelen met microbelletjes en echografie om tumoren beter te kunnen behandelen.

De jury gaf aan erg onder de indruk te zijn van de kwaliteit, originaliteit én diversiteit van de inzendingen.WhatsAppLinkedInFacebookTwitter

Privacy statement

Welkom op onze site! Wij verzamelen verschillende soorten gegevens op onze website om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten uw wensen en eisen.

Privacy statement | Sluiten
Instellingen