RoosRos Architecten winnaar Innovation Award ZHZ 2019

Innovation Award 2019

RoosRos Architecten winnaar Innovation Award ZHZ 2019

Posted by: HJ Media Groep Category: Geen categorie Comments: 0

RoosRos Architecten heeft op 22 mei de Innovation Award ZHZ 2019 gewonnen. Het bedrijf uit Oud-Beijerland kreeg de prijs voor haar initiatief Architect 2.0: de ontwikkeling van vier pilotprojecten om de toekomst te onderzoeken en daarmee ook de transformatie van het beroep van architect. RoosRos baseerde dit op de huidige wereldproblematiek in combinatie met de ambitie van de overheid om over een paar jaar 100% circulair te zijn.

Innovatie met grote impact
Directeur Sander Ros en architecte Nathalie de Rabouille van RoosRos, twee van de bedenkers van Architect 2.0, namen verrast de prestigieuze award in ontvangst uit handen van regiobestuurder en wethouder André Flach. Juryvoorzitter Kees-Jan Mes gaf aan dat het een lastige beslissing was om de winnaar te kiezen maar dat uiteindelijk RoosRos het hoogst scoorde en daarmee de innovatie met de grootste economische en maatschappelijke impact werd bevonden.  

Ros en Rabouille gaven aan supertrots te zijn en blij verrast met het winnen van de award. Rabouille: “De winst betekent voornamelijk waardering voor wat we doen: kritisch kijken naar onszelf. We zien deze prijs als een enorme ‘boost’ om anderen te inspireren en vanaf nu samen de discussie over de toekomst aan te gaan.” Ros voegde eraan toe dat ze wat hem betreft al gewonnen hadden vanwege de nominatie en nodigt alle partijen van student, tot ondernemer, van docent tot politicus uit om vooral op de koffie te komen.

NexTecH Scholarships
Tijdens het evenement werden eveneens de NexTecH Scholarships door Astrid Kee en Bert Bult uitgereikt. De organisatie kent deze jaarlijks toe aan Havo- en VWO-scholieren die een profielwerkstuk hebben gemaakt met een sterke focus op techniek. Het betreft scholarships met ieder een waarde van € 8.400, verdeeld over de studieperiode van vier jaar, om de leerlingen aan te moedigen en te ondersteunen. Caspar Paarlberg van het Insula College, Nout Merkus van CSG De Lage Waard en Thymen Woldhuis en Adeline Visser van het Dalton College mochten zich de gelukkige winnaars noemen.

Nog meer prijzen
In samenwerking met het Da Vinci College en Amega werden nog 2 prijzen aan MBO-studenten uitgereikt. De Da Vinci Impact Award ging naar het team dat een winkel runt en louter Dordtse producten verkoopt, de Conceptstore Dordtstudent. Thomas Bosman, Sean Robart en Senne Marres namen de prijs namens het team in ontvangst. De jury van de Superstageplaats bij Amega kon niet kiezen tussen twee talentvolle leerlingen. Terrence Wildenberg en Jamie van der Waal kregen daarom allebei een Superstage aangeboden door Suzanne Kuiper, HR directeur van Amega.

Over Innovation Award ZHZ
De Innovation Award ZHZ is een gezamenlijk initiatief van Werkgevers Drechtsteden en Port of BUSINESS en vond dit jaar voor de zesde keer plaats in het Van der Valk Hotel ARA in Zwijndrecht. Meer dan 200 ondernemers, bestuurders en studenten bezochten het evenement. Bijzonder detail is dat de Award volledig uit restmaterialen is gemaakt: van PET- flessen en koffiedik.

Achtergrond informatie winnaar Innovation Award ZHZ 2019:
Het initiatief Architect 2.0 ontstond in het RoosRos Lab waar nagedacht wordt over vraagstukken voor de  toekomst. Gezien de wereldproblematiek, in combinatie met de ambitie van de overheid om over een paar jaar 100% circulair te zijn, ondergaat de rol van architect een transformatie volgens RoosRos.
Zij startten vier pilots, gebaseerd op  vier verschillende denkrichtingen om te onderzoeken of dit de toekomst kan zijn. Ze bedachten de Archi-o-loog die gebouwen van (sloop)afval of herbruikbare materialen maakt. Met de Arch-I-Tee kan de consument overal ter wereld een PetitPlace downloaden, printen en elkaar zetten. Daarnaast zijn er nog de Arch-i-naut om zelfvoorzienend te bouwen en de Arch-i-energy om energieneutraal te bouwen zonder bouwer.

Overige genomineerden
Overige genomineerden waren ElkeMelk en Marine Innovators. ElkeMelk ontwikkelde een product met een ongekende smaak, variatie om vooral beleving te bieden door de melk per koe in een persoonlijke verpakking aan te bieden. Marine Innovators bedacht het SUS-concept, S(it) U(p) S(ystem), een oplossing om windmolens op de wal op te bouwen en deze inclusief fundatie in liggende positie offshore te brengen. Een eervolle vermelding ging naar de Wijkhopper van Stroomlijn, dat vervoer van klanten binnen de Drechtsteden regelt.

Privacy statement

Welkom op onze site! Wij verzamelen verschillende soorten gegevens op onze website om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten uw wensen en eisen.

Privacy statement | Sluiten
Instellingen